Γεννήθηκε στην Κόρινθο και είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Αστερή.

Με σπουδές στην Αγγλία (UK) και Ελβετία, στην Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA Hons), με μεταπτυχιακό (Master) στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό (MBA) στο Διεθνές Μάνατζμεντ, με Διδακτορικό τίτλο (DBA) στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές (3PL Logistics), έβαλε από το 1998, όταν και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, γερές βάσεις στο επαγγελματικό του μέλλον.

Τις σπουδές του ακολούθησε σειρά διδασκαλιών ως βοηθός Λέκτορα στην Αγγλία στα επιστημονικά πεδία όπως το Στρατηγικό μάνατζμεντ (Strategic Management), εφοδιαστική αλυσίδα (3PL Logistics), μάρκετινγκ, στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Τεχνολογία της Πληροφορίας (I.T. Management), την Εξωτερική ανάθεση (outsourcing), το Ηλεκτρονικό Εμπόριο(e-commerce) και τις Ερευνητικές Μεθόδους (Research Merhods).

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έγιναν το 2002 στο Newcastle της Αγγλίας ως Βοηθός Μάνατζερ.

Ακολούθησαν θέσεις βοηθού Λέκτορα στην Αγγλία στα πανεπιστήμια Sunderland και Surrey (2003-2007), και μετά εργάστηκε στην Ελλάδα σε μεγάλες εταιρείες ως Logistics analyst, Υπεύθυνου Αποθήκης έως και το 2010 όταν και ανέλαβε το Λογιστικό γραφείο που ο πατέρας του είχε ιδρύσει το 1981, και ονομάζεται «Μπαζιωτόπουλος Λ- Αστερή Δ. Συμβουλευτική & Συνεργάτες», επιχείρηση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Πνεύμα δραστήριο, ο Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος στα 38 του χρόνια έχει διατελέσει ΒουλευτήςΕφήβων (Β´ Σύνοδος), έχει διατελέσει ιδρυτικός Πρόεδρος στο “Rotary Club Κόρινθος», Αντιπρόεδρος στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου, μέλος στο ΔΣ της Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ ΑΕ), ενώ σήμερα είναι μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων(ΣΥΣΕΠ) και αντιπρόεδρος Δημ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Κορίνθου.

Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά, γνωρίζει άριστα υπολογιστές, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει Ελληνική Λογοτεχνία, μυθιστορήματα και ποίηση, αθλείται (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, κολύμπι), παίζει πιάνο και παρακολουθεί κινηματογράφο. Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που τον χαλαρώνει όπως άλλωστε και τα ταξίδια, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.