Η Αφροδίτη Λουκάκου – Παπαδάκου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, με καταγωγή από Μεσσήνη και Μάνη.

Είναι πτυχιούχος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής.

Εργάστηκε στα νοσοκομεία: Τζάνειο, Σισμανόγλειο , Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ. Γεννηματάς, Ερυθρός Σταυρός, ενώ από το 2006 διατηρεί στην Καλαμάτα το ιδιωτικό της Διαιτολογικό γραφείο και συνεργάζεται ως εκπαιδεύτρια με το Ι.ΙΕΚ Ορίζων.

Υπήρξε εκπαιδεύτρια στα Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας, στις σχολές του ΟΑΕΔ και Υπεύθυνη Διαιτολόγος των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας στο πρόγραμμα για τη σημασία της υγιεινής διατροφής που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπ. Παιδείας στα δημοτικά σχολεία.

Συνεργάζεται εθελοντικά με σχολεία και αθλητικούς συλλόγους για την εκπαίδευση και ενημέρωση παιδιών και εφήβων σε θέματα διατροφής.

Προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, στο Γραφείο Οικογένειας Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και στον Παπαδοπούλειο Παιδικό Σταθμό.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια και Αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά, εφημερίδες και σε διεθνή blog για θέματα Διατροφής.

Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται το διάβασμα, το θέατρο, ο κινηματογράφος καθώς επίσης ο χορός και η ιστιοπλοΐα.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και εκπαιδεύεται στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Παπαδάκο καθηγητή Φυσικής και Ιδιοκτήτη του «Κέντρου Ιδιαίτερων Μαθημάτων Παπαδάκος» και έχουν δυο κόρες τη Φέλια και τη Μαρίλια.