| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας
Ενημερωθείτε για ...
Μεγάλη νίκη για το Συνδυασμό "Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας" και τον Παναγιώτη Νίκα

logosmall

Μεγάλη νίκη για το Συνδυασμό "Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας" και τον Παναγιώτη Νίκα.
Δείτε τα τελικά αποτελέσματα.

  • Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του συνδυαμού.
  • Δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού μας.
  • Δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του δήμου.
 
Κάλεσμα του Παναγιώτη Ε. Νίκα για ενότητα, μετά την περιφανή νίκη

 niki8

niki1

niki2

 

Εκατοντάδες φίλοι του Παναγιώτη Ε. Νίκα και της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ, για να πανηγυρίσουν την τρίτη κατά σειράν νίκη της παράταξης στις δημοτικές εκλογές. Μετά τη για πρώτη φορά ανάδειξη του Π. Νίκα το 2006 στο δημαρχιακό θώκο, ακολούθησαν οι εκλογικές νίκες από την πρώτη Κυριακή το 2010 και φέτος, το 2014.

niki6

Ο Π. Ε. Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τους δημότες του Δήμου Καλαμάτας για την τιμή που επεφύλαξαν στον ίδιο και τους συνεργάτες του, σε ένα συνδυασμό όπου μετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, σε έναν συνδυασμό ο οποίος βάζει το συμφέρον της πόλης και των χωριών πάνω απ' όλα. Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον της Καλαμάτας και της περιοχής της, ο δε Παναγιώτης Νίκας έθεσε ως προϋποθέσεις, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, την ενότητα, τη συνεννόηση και τη διαλλακτικότητα.

niki5

 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Ε. Νίκας απόψε στο εκλογικό κέντρο

dimarxos eklogiko

Στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» θα βρεθεί απόψε, Δευτέρα 19 Μαΐου, στις 21.00, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας και θα δεχθεί τους φίλους του συνδυασμού, οι οποίοι επιθυμούν να τον συγχαρούν για την επανεκλογή του. Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού βρίσκεται στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού 11, τηλ. 27210 63415.

 
Προσωρινά και ανεπίσημα αποτελέσματα σταυροδοσίας

 stavroi

Γνωστοποιούνται τα ανεπίσημα αποτελέσματα σταυροδοσίας υποψηφίων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» από όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καλαμάτας (141 στο σύνολό τους). Οι σταυροί προτίμησης γνωστοποιούνται με επιφύλαξη, λόγω ορισμένων δυσανάγνωστων καταχωρίσεων σε πρακτικά.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο.

  • Μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους για το Δημοτικό Συμβούλιο από την Καλαμάτα.
  • Παρατίθενται εδώ τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας.
  • Εδώ είναι δυνατόν να δείτε τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους για το Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Ενότητα Άριος.
  • Μπορείτε πατώντας εδώ να δείτε τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους για το Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών.
  • Εδώ είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους για το Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Ενότητα Θουρίας.
 
Όλοι μαζί για τη νίκη της παράταξης των έργων!

plateia9

plateia8

Σε γενική κινητοποίηση «για να νικήσουμε τα προβλήματα, για να σηκώσουμε την πόλη λίγο ψηλότερα, για το κοινό καλό», για τη νίκη «της παράταξης των έργων», κάλεσε απόψε, Παρασκευή 16 Μαΐου, τους πολίτες ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. «Ο καθένας να συμβάλει για τη μεγάλη νίκη την Κυριακή» κινητοποιώντας φίλους και συγγενείς, όσους μένουν εδώ αλλά κι όσους μένουν μακριά και ψηφίζουν στο Δήμο Καλαμάτας, επεσήμανε ο Δήμαρχος, χαιρετίζοντας τους πολυάριθμους φίλους της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» που συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, μετά από μια πρωτότυπη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

plateia

plateia1

Στις 20.00, ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού πριν τις εκλογές της Κυριακής 18 Μαΐου, με τίτλο «Κάνε κι εσύ μία ευχή για το Δήμο μας», στην Κεντρική Πλατεία. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να γράψουν την ευχή τους στο κέλυφος ενός αερόστατου, στο βιβλίο των ευχών, αλλά και να τη δημοσιοποιήσουν από το μικρόφωνο. Όταν τα αερόστατα γέμισαν ευχές, αφέθηκαν στο νυκτερινό ουρανό δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο θέαμα.

plateia3

plateia2

plateia4

plateia6

plateia7

Στην εκδήλωση της πλατείας, ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι η «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» είναι στην πρωτοπορία παντού, είναι η παράταξη με πρωτοβουλίες που γίνονται έργα. Η Καλαμάτα αλλάζει, γίνεται η πρωτεύουσα της νότιας Πελοποννήσου, όμως κάποιοι «τη γέμισαν αφίσες με απατηλά και λαϊκίστικα συνθήματα», αποδεικνύοντας ότι δεν τη σέβονται, τόνισε ο Δήμαρχος.

plateia5

«Όλοι μαζί για την πόλη, για τη νεολαία, για το μέλλον της Καλαμάτας. Δώστε την απάντηση την Κυριακή, δώστε αγώνα πόρτα πόρτα. Εμείς λέμε λίγα λόγια και κάνουμε πολλά έργα. Τελειώσανε τα 'θα' και τα ψευτοοράματα», επεσήμανε ο Π. Νίκας κλείνοντας το χαιρετισμό του, υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί.

 
Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας επισκέφθηκε τα Λαίϊκα και το Καλάμι

Τα Λαίϊκα και τον οικισμό Καλάμι του Ασπροχώματος επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας.
Στα Λαίϊκα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή, με έμφαση στην απόκτηση κατά χρήση εκτάσεως που παρεχώρησαν τα αδέλφια Κάρτσωνα, όπου θα κατασκευασθεί αθλητικό κέντρο για τη νεολαία της περιοχής. Ακόμη, ο Δήμος ολοκληρώνει τη μελέτη για την κατασκευή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Καίριας σημασίας έργο αποτελεί, επίσης, η επέκταση των αγωγών αποχέτευσης προς Λαίϊκα και Θουρία, έργο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

leika3

Κορυφαίο έργο για τα Λαίϊκα, που θα προσδώσει υπεραξίες στην περιοχή, αποτελεί ο κόμβος Λαιΐκων του περιμετρικού Καλαμάτας (βρίσκεται υπό κατασκευή). Ο κόμβος αυτός, στην απόληξη του αυτοκινητοδρόμου, δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό και προστέθηκε κατόπιν προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής. Επίσης, σε λίγους μήνες η περιοχή θα εξυπηρετείται και από τον κόμβο εργοστασίου Καρέλια, δεδομένου ότι αυτός ο κόμβος του περιμετρικού θα παραδοθεί πρώτος σε χρήση. Μετά το πέρας της ομιλίας του Δημάρχου, ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους.

leika

Νωρίτερα, στο Καλάμι, ο Π. Ε. Νίκας μίλησε στους κατοίκους του οικισμού αυτού, ο οποίος υπάγεται στο Ασπρόχωμα, για τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει την περιοχή. Σε ερώτηση κατοίκων τι θα γίνει με τη ΜΟΛΑΚ, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων έκλεισε με δικαστική απόφαση λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων, προσθέτοντας πως κανένας σοβαρός επιστήμονας δε μιλάει για επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ. Είπε ακόμη πως τα έργα αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού προχωρούν, ενώ θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα πλήρους διαχείρισης της λυματολάσπης. Σχετικά με τον παλιό εθνικό δρόμο, ανέφερε ότι πρέπει να εξετασθεί η αναβάθμισή του, με κατασκευή του ανατολικού πεζοδρομίου, με νησίδα στη μέση και φωτισμό.
Ο Π. Νίκας υπογράμμισε το γεγονός πως ανέλαβε ο Δήμος να πληρώσει την πράξη εφαρμογής για την πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος, η οποία εκπονείται, ενώ ανακατασκεύσε ριζικά το γήπεδο, έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Για, δε, τη διαχείριση ομβρίων, ανέφερε πως υπάρχει υπόσχεση από την Κυβέρνηση για έργα από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα, που θα καλύψουν και το Ασπρόχωμα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα και σε μέρος της Καλαμάτας (νοτιοανατολικά της Ευριπίδου).

 
Συνάντηση του Π. Ε. Νίκα με παράγοντες του αθλητισμού

nikasathl

Με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και ενώσεων, συναντήθηκε ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου, στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη του αθλητισμού, τονίζοντας πως η αθλητική δραστηριότητα είναι σημαντικός παράγοντας για τη συγκράτηση της νεολαίας από βλαβερές συνήθειες, πως «ο αθλητισμός είναι σχολείο και τα παιδιά προσλαμβάνουν και αρετές κοινωνικές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να κάνει μεγάλα και μικρά έργα, μεταξύ άλλων και στον αθλητικό τομέα, παρά τη μείωση κατά 70% των πόρων του σε συνθήκες πτώχευσης της χώρας, παρά τα μεγάλα έξοδα για τα απορρίμματα, πρόβλημα που επιλύθηκε όμως από τη Δημοτική Αρχή με τη μέθοδο της διαχείρισης, παρά την ανάγκη να υποστηριχθούν οι συνάνθρωποι της ανάγκης, όπως κι έγινε.

nikasathl2

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων, όπως (ενδεικτικά) η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Ασπροχώματος, το Αθλητικό Πάρκο Μοτοσυκλέτας στα Γιαννιτσάνικα, εκτάσεως 57 στρεμμάτων, ένας χώρος που αναμένεται να καλύψει τη νότια Πελοπόννησο με εμβέλεια και πέραν αυτής, η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και των αποδυτηρίων στην «Τέντα» και άλλες εργασίες συντήρησης εκεί, η επίστρωση με taraflex, ο νέος φωτισμός, η συντήρηση κερκίδων και το στέγαστρο εισόδου στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στ' Αρφαρά. Προσέθεσε πως ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου στην Παραλία Καλαμάτας, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα ενταχθεί το έργο σε Κοινοτικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση. Θα ληφθεί, επίσης, μέριμνα για τον εκσυγχρονισμό της «Τέντας», του κελύφους της και όλου του περιβάλλοντος χώρου.
Ο Π. Ε. Νίκας υπογράμμισε, επίσης, τη συνέχιση της κατασκευής ποδηλατοδρόμων, καθώς θα προκηρυχθεί άμεσα το έργο για ποδηλατόδρομο στη διαδρομή Νέδοντας – Κορδίας – Δυτική Παραλία, ενώ βρίσκεται υπό ένταξη σε Κοινοτικό πρόγραμμα το έργο του μεγάλου ποδηλατοδρόμου από το Δημαρχείο, κατά μήκος της οδού Νέδοντος και μέσω της Σαλαμίνος στο λιμάνι.

nikasathl1

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο παραθαλάσσιο μέτωπο, τις οποίες προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή, η κατασκευή του παραθαλάσσιου πάρκου από το «Πανελλήνιον» μέχρι την πρώην ταβέρνα Κοιλάκου θα συμπεριλάβει τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.
Ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο οι εκπρόσωποι σωματείων και ενώσεων εξέφρασαν ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στον αθλητισμό, που περιλαμβάνει την υποστήριξη για την πετυχημένη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με διεθνή ακτινοβολία. Τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα κατασκευής ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου και ο Δήμαρχος τόνισε πως υπάρχει χώρος (στα Παλιάμπελα, στη δυτική Καλαμάτα), εκτιμώντας ότι η πόλη θα αποκτήσει μια τέτοια υψηλού επιπέδου αθλητική υποδομή.

nikasathl3

nikasathl4

 
Θερμά δεκτός ο Δήμαρχος στην Αγία Τριάδα και τη Ράχη

Τις περιοχές της Αγίας Τριάδος και της Ράχης επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Οι πολίτες υποδέχθηκαν θερμά το Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα στη Ράχη μίλησε προς τους συγκεντρωθέντες στο δρόμο, μπροστά στο φούρνο Μπαρνασά.

agiatriada3

agiatriada4

Στην Αγία Τριάδα και στη Ράχη, ο Δήμαρχος περιέγραψε σε αδρές γραμμές την πετυχημένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ένα Δήμο οικονομικώς υγιή, άρα βιώσιμο, ο οποίος παρέχει καλές υπηρεσίες στους δημότες και στους επισκέπτες. Η καλή του οικονομική κατάσταση επιτρέπει στο Δήμο Καλαμάτας να πραγματοποιεί μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, καθιστώντας την Καλαμάτα, τις γειτονιές της και τα χωριά του Δήμου μας ελκυστικότερα. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δίδει, επίσης, τη δυνατότητα να εκτελούνται σε καιρό σοβαρής οικονομικής κρίσης μεγάλα έργα, που ενισχύουν το ρόλο της Καλαμάτας ως κέντρου της νότιας Πελοποννήσου (αυτοκινητόδρομος, περιμετρικός). Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν παρά τις μεγάλες δαπάνες για τα απορρίμματα, θέμα που η Δημοτική Αρχή επέλυσε με τη μέθοδο της διαχείρισης, παρά τη μείωση των πόρων κατά 70% και χωρίς αύξηση δημοτικών τελών και φόρων.
Ο Π. Νίκας, σε διάλογο που είχε με τους κατοίκους, απάντησε σε ερωτήματα και συζητήθηκαν προτάσεις επίλυσης ζητημάτων της καθημερινότητας ανά γειτονιά.

agiatriada

Τέλος, στην Αγία Τριάδα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παραβατικότητας μερίδας αθιγγάνων, οι οποίοι έχουν καταλάβει δημόσια αλλά και ιδιωτικά οικόπεδα (πυρήνας του προβλήματος η κατάληψη του οικοπέδου του ΟΑΕΔ) πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο. Η Δημοτική Αρχή έχει αρμοδίως και δημοσίως αναδείξει το θέμα και επιμένει στην επιβολή του νόμου. Μάλιστα, αφού μεσολάβησαν οι αναγκαίες χρονοβόρες διαδικασίες, ο Δήμος Καλαμάτας κατόπιν δικαστικής αποφάσεως κατεδάφισε 14 παράνομους οικίσκους αθιγγάνων, στα Παλιάμπελα, απελευθερώνοντας δημοτικό χώρο, όπου κατασκευάζεται τώρα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως το θέμα αυτό απαιτεί πολιτική λύση.

agiatriada1

agiatriada2

 
Επίσκεψη στη Σπερχογεία

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαΐου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας, επισκέφθηκε τη Σπερχογεία, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους που τον υποδέχθηκαν θερμά και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

sperxphgeia

sperxogeia1

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 5
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.